Tillbaka i hetluften

Efter att nästan ha haft en veckas ledighet skulle det flygas igen. Jag skulle göra en nattflygning till Tiblisi, inga konstigheter...trodde jag! Vädret i Tiblisi rapporterades okej, med en sikt som temporärt kunde sjunka ner till 1 km, vilket är helt okej att landa i. Men när vi närmade oss så sa flygledaren till oss att sikten var 250m vilket är alldeles för lite för de navigationshjälpmedel som finns där nere. Så vi la oss i ett väntläge för att se vad som hände med vädret, men då det bara blev värre, som lägst var sikten 30m sa de, så beslöt vi oss för att flyga till en annan flygplats, Baku i Azerbadjan. Dit tog det ca 50 min att flyga. Problemet var att vi var tvugna att starta ganska snabbt därifrån för att inte våran arbetstid skulle bli för lång och vi inte skulle få flyga hem.Framme i Baku, eller Baki som det verkar heta på deras språk. Väl där så fick rapporter på att flygplan hade börjat landa i Tiblisi igen, det aktuella vädret var fortfarande dåligt men prognosen lovade förbättring så kapten tog beslutet att åka dit för att vi inte skulle bli kvar i Baku. Så vi tankade planet igen, tog ett par djupa andetag och satte kurs på Tiblisi, igen.

Denna gången gick det bra, även om det var nääääära att vi inte kom ner för det var fortfarande dimmigt.Tiblisi må också vara en gammal sovjetstat men deras tankbilar är ju så coola:)

Efter att ha jobbat hela natten var det skönt att komma hem och få sova ett par timmar. Nu är jag ledig några dagar igen och flyger inte förrän på fredag igen.

Kommentarer
Postat av: Shawn

Skönt att de gick bra till slut :D

och att du skrev några rader...

ta hand om dej

2009-02-09 @ 20:14:46
Postat av: Shawn

Skönt att de gick bra till slut :D

och att du skrev några rader...

ta hand om dej

2009-02-09 @ 20:17:12
Postat av: Eva

Hade kanske varit en upplevelse i sig själv att övernatta i Azerbadjan......

2009-02-10 @ 08:31:12
Postat av: Jocke

Eva: Ja, det hade det säkert. Men det är alltid problem med att komma in i östländer. Så antagligen hade vi fått stannat i planet.

2009-02-10 @ 09:37:47
Postat av: Pappa

Tur att man inte vet om vilka äventyrligheter du är ute på...

2009-02-10 @ 16:55:31
Postat av: Mrs Thinkalot

Min nya blogg. Ta hand om kusinen! Kram på er!

2009-02-13 @ 13:54:02
URL: http://www.mrsthinkalot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0