Ryanair, Ryanair och åter Ryanair

Medans de flesta flygbolag kämpar för livet att hålla sig vid liv kom nu Ryanair med sin senaste rapport om hur det går för dem:

Ryanair slog analytikernas förväntningar med förvåning, närmare bestämt dubbelt upp, när bolaget på tisdagen presenterade sin bokslutsrapport för det brutna räkenskapsåret 2008/2009. Det justerade nettoresultatet uppgick till 105 miljoner euro, mot analytikernas förväntade 51,4 miljoner euro. Resultatet innebär dock en försämring med 78% jämfört med samma period året före.

Lågprisflygbolaget räknar med att öka antalet passagerare med 15 procent till 67 miljoner under det innevarande räkenskapsåret. Biljettpriserna väntas gå ned med 15-20 procent. Dock spår Ryanair ett resultat på mellan 200-300 miljoner euro för räkenskapsåret 2009/2010. Ryanair-chefen Michael O´Leary uttalade för en dryg vecka sedan att bolaget i år skulle få fler passagerare än Lufthansa. Ryanair CEO M O´Leary Under en presskonferens idag sa O´Leary, enligt TT, kaxigt som vanligt, att Ryanair är intresserat av att köpa Lufthansa: ”Vi tittar allvarligt på Lufthansa. Vi skulle nästan kunna köpa det kontant.” Dock kan man aldrig riktigt veta när Ryanair-chefen menar allvar eller inte.

Det är ju roligt att det går bra för någon i alla fall.

Jag vet att jag har varit dålig med bilder på senaste tiden, så är väl hög tid för några bilder att få komma ut.


Lek med kameran på 35000 fot.


Det smakar inte bättre än vad det ser ut att göra...


Här blir vi omkörda av 757, tyvärr blev inte bilden så bra. De låg precis över oss, men sen begärde de att få svänga vänster så de kunde ta bättre bilder på oss.:)


Queen of the sky, the one and only, the Boeing 747!

Man kan ju inte avsluta ett inlägg bättre än med en bild på en 747!

Kommentarer
Postat av: Eva

Trot eller ej, men maten är en rysk specialitet som jag åt på restaurang i Riga förra sommaren. Blev i alla fall mätt och det var billigt!

2009-06-03 @ 16:17:23
Postat av: Tommy

Kul att du fortsätter ha med kameran på flighterna.Crewmealen saknar väl bara en liten grön kvist uppe på toppen ? :-)

2009-06-09 @ 07:30:41
URL: http://pilotdreams.se/jumpseat/
Postat av: Johan

Tja, det här är kanske en lite fräck fråga men jag har inte hittat nåt riktigt svar på den så jag frågar dig. Vad tjänar en relativt ny pilot som du i månaden?Tacksam för svar

2009-07-08 @ 01:21:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0