Jurmala, på vintern

Igår tog jag, Therese och Baloo bilen ut till Jurmala för att ta en promenad i det blåsiga men fina vädret. Den mesta snön i Riga har försvunnit, men i Jurmala har den tydligen stannat kvar.


Det var inte många som låg och solade, men en och annan som var på promenad.
Therese är klädd för den ryska vinterna!

Även Baloo var vinterklädd. Här kommer han slickandes om munnen.

Men nu tycker jag snart att vintern kan vara över. Jag börjar bli trött på snö och slask och längtar efter sommaren med sol och bad.


Borta bra men hemma bäst

Det är något speciellt med att flyga till Stockholm, man känner att det är verkligen här man hör hemma. Senast jag flög fick vi oss en bra tur över stan också på ganska låg höjd. Vädret var på topp och sikten var enorm! En sådan morgon är det bara luta sig tillbaka och njuta, i alla fall för den korta stund man är där.


Tagen efter start bana 01L, vänstersväng och kurs österut mot Riga igen.

Här står Thai och vilar i vårsolen, om jag inte misstar mig så landar den inte så långt innan oss.

Bana 01L och vi flög departure route BABAP3C

Skoj


SAS nya CRJ

Idag när jag var i Köpenhamn så såg jag SAS nya CRJ som ersätter Dash (crash)-8 Q400. Tyvärr kommer de bara att flyga från Köpenhamn så SAS Sverige kommer inte få några. Den var riktigt snygg, och den har en jä**** bra performance, cruise M.85 och kan stiga upp till FL410, så där går det undan.


Där har vi den, tyvärr blev det inte den bästa bilden då jag bara hade telefonen tillgänglig.


Tydligen är det svåra tider även på Kastrup, idag kom markpersonalen på cykel :)

Innan jag flög idag har jag varit hemma i Sverige några dagar. Skönt att fylla lungorna med svensk luft igen!


Som passagerare lyfter jag av från Riga med kurs mot Stockholm!

Nytt rekord

Inte i fart eller höjd, men i antal besökare på bloggen. Antalet håller jag hemligt, man vill ju inte se att ens "kollegor" har fler, men det var ju en rolig överrasking.


Då blir man så här glad :)

Bilden är tagen i Riga då Erik (pilotjobbet.blogg.se) kommer förbi med kameran i högsta hugg! Flygningen bar av till Oslo som bilderna från förra inlägget är i från.

Nu är jag hemma i Sverige för några dagars vila och åker tillbaka till Riga på lördag eller söndag.

Några bilder bara...

Såg att bloggen inte var uppdaterad på ett tag, tänkte att det var dags att ge er några bilder igen. Denna gång kommer bilderna från en kvällsflygning till Oslo den 10 mars.


Vi åkte ju västerut vilket gjorde att solen aldrig gick ner, den hade samma position hela vägen tills det att vi började sjunka.


Första ringen från flygplanet sett och rakt under våran färdväg (den lila linjen) bor mina föräldrar, jag skulle ha sagt till dem att jag kom...

Tyvärr så hade jag inga fler bilder att bjuda på, ni får hålla ut till nästa gång.

Idag är det ett år sedan...

...jag gjorde min första flygning på airbaltic. Det är helt otroligt vad tiden går snabbt, den har ju mer eller mindre bara flugit förbi;)

Igår flög jag till München och Berlin, alltid trevligt att flyga i Tyskland, de har bland de bästa flygledarna i europa tycker jag.


Flygplanet jag flög till München med, YL-BBI en 737-300. När vi kom tillbaka till Riga bytte vi flygplan till YL-BBE och det gjorde vi på rekordfart, 25 min tog det från det att vi kom till gaten tills det att vi lämnade med ett annat flygplan.


Nere i München kunde man känna att våren var på väg. Även om det inte var mer än 8 grader i luften värmde solen så där riktigt skönt. Härligt att kunna sitta med fönstret öppet, på backen såklart!


Inflygningen till München, på den nedre skärmen kan man se fler flygplan (de vita trianglarna med siffror, som är höjdskillnaden mot oss).

Syns inte så bra men det är Emirates 777-300 (vilket jag tror har blivit en favorit på den här bloggen) startar. Emirated flyger 777 och A330 till München, men det har också en gång setts en A380, den vore ju skoj att se någon gång.

RSS 2.0