Första doppet, i april!

Då var det gjort, första doppet i havet för säsongen. Efter att det har varit runt 25 grader varmt några dagar (tack gode gud för global uppvärmning) tyckte jag och Sebastian att det var dags för ett bad. Vi tänkte först åka till Jurmala men beslutade oss för att åka norrut istället. Det skulle visa sig krånligt men vi kom till slut fram och hittade en bättre väg tillbaka till Riga. Vi känner oss nöjda efter att ha badat redan den 28 april.

Här kommer beviset på att det är gjort!


Att tillägga är väl att det inte var lika sommvarmt i vattnet som i luften!

Bilder

Känns som det var ett tag sedan jag gjorde ett inlägg och tyckte det passade perfekt idag efter ett nattstopp i Helsingfors.


När man har två olika moterer på ett flygplan kan gasreglagen stå så här


En av Norwegians helt nya 737-800, här parkerad vid A-piren i Köpenhamn.


Där borta står ett x antal Finnairplan parkerade. Vi är på väg till bana 04R i Helsingfors, klockan är 05.30.


Helsingfors kl. 05.35


Ännu en bild och också den sista:)

Rom


Rutten på väg till Rom.


Första gången som jag smakar ett rött päron. Men det smakade som vilket annat päron som helst.


Norwegian startar, vi var nr. 3 för start. Notera arbetarna till vänster i bild, det måste vara en ganska högljud arbetsplats.


Nr.2 och innan oss startade "ali" Alitalia.

Nu återigen till mina och basses planer på att köpa modellflyg. Det verkar som att det står mellan dessa tre skönheter:)


AT6 Texan


Me 109

och...

F4U Corsair

Vilket tycker ni?

RC flygplan

Jag och basse köpte oss ett par billiga radiostyrda flygplan på Rimi (stormarknad) för ett par veckor sen, men efter att basses plan har fastnat högt upp i ett träd och att vi har kommit fram till att det bara var skit är vi sugna på något bättre. Jag har hittat en butik på internet där de säljer plan för en mindre summa pengar. De verkar som att det går att flyga aerobatic med dem vilket verkar vara en rolig sak. Så på fredag då jag är ledig, Therese fyller år :) och basse är stby ska vi ge oss på jakt.

Satt och tittade på youtube och hittade ett riktigt coolt plan, något större dock än vad jag tänkt mig, se själva!Imorgon flyger jag till Rom med en laddad kamera, ska försöka få med mig ett par bilder därifrån.

Världens värsta flygplats

Satt och surfade lite på internet och hittade en film på youtube om världens värsta flygplats.
Eller varför inte ta en titt på den senaste tekniken från Mac?Sist till en liten flygsnutt som jag tog när Basse taxade iväg med sin Fokker 50.Glad påsk!

Två destinationer plus en liten road trip

I fredags avslutade jag veckan med Vilnius och Moskva. I Vilnius hade vi ett stopp på nästan två timmar, så jag passade på att känna av våren lite genom att gå och vandra lite runt planet.


"Avgasröret" till APU:n, kanske skulle sätte ett sånt på bilen :)


Någon som vågar gissa vilken flygplats bilden är tagen på?

På morgonen innan jag stack till Vilnius träffade jag Basse och passade på att ta några bilder på hans Fokker innan han taxade iväg innan oss.


Motorerna startade verkar de snart vara klara för att taxa för att starta mot Tallin.


Här stiger Fokkern som en raket med Basse vid spakarna.


Fylla 23 år hann jag göra i helgen också. Mina föräldrar var här i Riga i lördags för att fira.


Jag slutar inlägget med en bild från våran lilla road trip. Vi tog bilen och körde 10 mil österut i Lettland. Passerade förbi en skidbacke med en fallhöjd på hela 300m, en chokladfabrik där man fick äta hur mycket man ville för ett fast pris, vi gick dock inte in eftersom det inte var lördag;)
Det var ganska kul att se hur det ser ut utanför Riga. Man kan väl säga att det finns väl en hel del fattigdom, det man tror är något som står och förfaller är det folk som bor i, usch!


Här hoppar vi lite i tiden och åker en vecka tillbaka och hamnar uppe i Vemdalen hemma i Sverige där jag och Therese var på skotertur på våran lilla fjällenresa.

1000 h på 737

Så då passerade man 1000 h på 737:an för några dagar sen, det är väl ändå en liten milstolpe tycker jag. Flygningen gick till Tiblisi och var ganska händelselös.

Nu har vi börjat med sommartidtabellen och vi jobbar som satan här borta i öst. Men även klimatet har gått på sommartabell då vi i dagarna har haft ca 10 grader och solglimtar, kanske finns hopp om en sol även i Riga.
Flygledartornet i Kiev är då inte från igår. På bilden ser det ändå fräshare ut än vad det gör i verkligheten. Jag undrar hur deras datorer (om de har några) ser ut, radar tror jag att de har i alla fall, eller...


Jag undrar vad som hände med gaten, ska man hoppa till flygplanet? ;)


Någon som kan gissa vad detta är? Ledtråd nummer ett: Vi hade ingen APU. Ledtråd nummer två: Det kan ha funnits en likadan i Sverige...för 60 år sedan...


757:an körs till gate. Hörde rykten om att den har kört till Vilnius eller Tallin med fullt hus (200 passagerare)! Om det är sant eller inte, ja någon kanske vet?

Dåligt med inlägg

Ja jag vet, jag har varit dålig på att skriva. Det beror dels på att jag och Therese har varit hemma i Sverige och gjorde en kort resa upp till fjällen och sen jobbade jag ganska mycket innan det vilket gjorde att jag aldrig hann göra inlägg. Visserligen jobbar jag mycker nu också men jag ska försöka ta mig tid att skriva.

Idag har jag och Basse varit och lagat ett sommardäck till bilen och satt på nya backspeglar (de gamla blev stulna). Efter det satte vi på mina 18-tums fälgar som jag köpte för ett par månader sen, ah, vad snyggt det blev:)


Det blev en ny bil när man fick bort de tråkiga vinterfälgarna.

I morgon åker jag ner till Barcelona och jag hoppas få möta våren en stund där nere. På lördag kommer mina föräldrar över för att fira min födelsedag.

RSS 2.0