Kanonfest!

Festen igår var kanon, jättemånga piloter som dök upp, skoj (hoppas ingen skulle flyga idag;))! Alla skrattade och hade verkligen jättekul. Tyvärr glömde jag kameran hemma så jag kunde inte ta några bilder. Therese och Frida tittade förbi en snabbis innan de skulle gå vidare till Club Essential (populär nattklubb i Riga). (Kul om någon läsare kunde tipsa om fler klubbar i Riga). Själv var jag kvar ett par timmar till och minglade runt bland alla kollegor, när klockan närmade sig morgontimmarna åkte jag, en kollega och hans kompis mot gamla stan, därifrån gick jag och mötte upp Therese och Frida som skulle gå hem.

Idag tog vi en sovmorgon (vågar nog inte skriva hur länge vi sov). Jag tog sedan en promenad till gamla stan där jag åt lunch med ett par kompisar.

Jag har haft två dagar ledigt, men har faktiskt två kvar, skönt att leva livet som pilot!


Svenskarnas spår i Riga

Som svensk "patriot" så är det alltid roligt när man ser något som är svenskt, man känner sig lite stolt, det kan vara vad som helst, en svensk bil etc. Svensk musik är något som man hör mycket, Basshunter är väl den som spelas mest, och då inte bara på engelska, Båten anna har t.ex. spelats. Roxette är väl också de som spelas mycket, till min stora förtjusning:) Det mest konstiga var när vi hörde en svensk dansbandslåt (på svenska såklart), det var den sämsta jag hört, Båten anna kan jag förstå att den spelas pga. av melodin, men i en svensk dansbandslåt är det ingen bra melodi och ingen förstår vad de sjunger. Det kan inte vara LETT och inte BALT heller;)

 I mataffärerna hittar man allt möjligt från Sverige, Abbas tonfisk, svenskt kaffe, AXA (kul eftersom det kommer från Järna som jag också gör), Findus olika maträtter osv. När man sedan handlar detta samtidigt som man hör svensk musik, ja då känner man sin svenska stoltet!

Gevalia och Löfbergs lila
Gevalia och Löfbergs lila

Idag ska Therese och Frida gå in till stan, medans jag och Baloo ska ha en grabbdag! Ikväll blir det fest, igen. Men det kan nog bli kul eftersom det är en pilotfest, skoj att kunna snacka flyg med folk som inte tröttnar och faktiskt lyssnar på vad man säger.

Hej svejs!

Helg och ledig

Efter att slutat veckans sista flygning som var till Berlin (efter många ändringar, först skulle jag flaxa till London sen Berlin, London igen osv.), har jag gjort mig förtjänt av en kall öl. Therese och hennes kompis Frida har redan gått ut, medans jag och en kompis (en kollega från AirBaltic), sitter och tar kvällens första öl. Vi ska väl senare gå ut och möta upp dem. Idag har det regnat, när det regnar här är det som ett tropiskt regn, jag har aldrg sett något liknande på dessa breddgrader.

I kväll skulle jag har varit Stand by (Det fungerar som jour), men de ringde mig och jag fick som sagt flyga till Berlin. Nu har jag fyra dagar ledigt som jag ska njuta av.

paldies visulabu (tack och hej på lettiska:))

Kvällens öl!

Nu är jag där själv!

Efter att i början ha varit lite emot bloggande, så har jag nu själv börjat. Jag har på senare tid börjat läsa andras bloggar (främst kollegors) och även blivit inspirerad av min flickvän som bloggar,så nu har jag också börjat. Som någon sa, "Välkommen till bloggträsket":)

Jag, min flickvän och våran hund Baloo bor i Riga (jag har varit här i drygt 6 månader, de knappt 3 månader). Anledningen till att vi bor här är att jag jobbar som pilot på flygbolaget AirBaltic där jag flyger Boeing 737 (för de som är flygintresserade), flickvännen min, vad gör hon? Jag skulle kalla henne lyxhustru;P Fast med handen på hjärtat så pluggar hon mycket (distans från Stockholms universitet) hon söker även jobb, men det är inte så lätt när vi inte kan språket.

I min blogg ska ni få följa med på vårat äventyr i Riga och sen var det nu bär av i världen. Eftersom flyget är en stor del i mitt liv så kommer de naturligtvis bli mycket flyg, men jag ska verkligen försöka att inte skriva för mycket om det, även om man vill skriva tills fingrarna blöder!

Stay low and fast!

Redo för ännu en dag fylld av äventyr!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0