Personligt hastighetsrekord

Under dagens flygning från Barcelona slog jag personligt hastighetsrekord, vi hade en stark medvind (235km/h) vilket gjorde att jag först tangerade det gamla rekordet på 554 knop, kapten frågade vad jag hade och när han fick höra att jag tangerade det så ökade vi på farten till max, den slutade på 574 knop (1063 km/h) :)

Lika roligt var det inte att flyga till Barcelona då vi hade lika mycket i motvind...Det tog fyra timmar att flyga dit och tre timmar att flyga hem! För er som flyger runt i europa vet att det är en stor skillnad, och allt tack vare vinden.


Det nya rekordet...

Seg efter nattens jobb

Nattflygningar tar på krafterna, först har jag svårt att sova dagen innan för att vila mig inför natten. Väl ombord på flygplanet så är det nästan ännu svårare att sova, obekväm stol, radioprat osv. man lyckas bara sova någon minut här och där. Sen jobbar man hela natten och när man kommer tillbaka för att sova så är det dag igen, vilket gör det hela konstigt.

Nattens flyg styrde till Tiblisi, Georgien. Inget anmärkningsvärt förutom att vi fick göra en" full procedure" (flygare vet vad det är). De hade ingen radar så de kunde inte se oss och säga hur vi skulle flyga så vi fick göra det på det tradionella sättet, genom att flyga via fyrar och ta ut distanser. Det är något man tränar på under utbildningen men jag har aldrig gjort det efter att jag har börjat jobba. Men det gick bra och jag landade i ett regnigt Tiblisi.

Hemma igen har jag sovit ett par timmar, jag vill inte sova för mycket för att inte riskera att vända på dygnet. Therese är på jobbet så jag och Baloo tar det lite lugnt idag. Jag tror att det blir en runda till gymmet senare ikväll när Therese har slutat jobbet.

Tack för visat intresse!


Grattis...

...Älskling!

Therese har börjat jobba med redovisning åt Dell Sverige här i Riga. Jag hoppas att du kommer att trivas med ditt nya jobb, och sen tycker Baloo att det är kul att få komma ut. Han följer med matte varje dag på jobbet, husse lämnar eller hämtar honom när han är på väg till/från sitt jobb.

...Sebastian!

En vän som var här i somras och skulle flyga in sig på 737, men företaget han gjorde det gick i konkurs, har fått jobb har på airBaltic. Så jag vill hälsa dig välkommen till det nya, helt fantastiska livet som pilot! Vi kommer att vara, när mina två kompisar från Vilnius kommer hit, 5 st killar som läste teori ihop här i Riga. Jag tror att festen snart kan börja!

Grattis Sebastian det har är du värd!

Tillbaka för att skriva igen...

Jag vet, det har varit ett tungt uppehåll för er kära läsare, men nu är jag tillbaka;)

Lägenheten vi har flyttat in i är helt underbar (synd att inte ägaren är det, eftersom han inte är helt klar med allt och han inte kan nås längre!), det är en tvåa på 73 kvadrat, helt perfekt för mig, Therese och Baloo. Bilder kommer att komma.

I helgen som var hade jag min mor på besök, det var jättetrevligt, bla så var vi till Jurmala och gick en strandpromenad, jag, Therese, Baloo och mamma. Kul att se hur det är på hösten där man annars på sommaren ligger och steker sig under solen. På söndagen regnade det nästan hela dagen så då gjorde vi inte så mycket.

På jobbet händer det inte så mycket, 16 styrmän från Vilnius ska bli flyttade till Riga. Två av dem är vänner från ATPL-teorin och vi gick ground school tillsammans på airBaltic.

Idag var jag ner till Rom, strålande väder, lagom varmt 21 grader. Imorgon blir det Italien igen, Milano, efter den flighten en snabbis över pölen till Stockholm.

Dagens bild:


5 min efter start från Rom

Håll ut

Kära bloggläsare, Therese och jag har flyttat till en egen jättefin lägenhet, men vi får inget internet förrän imorgon. Därför har jag inte kunnat uppdaterat bloggen.

Nu ska vi äta mat hos Conor, det bjuds på shepard pie, och i stundens skrivande spelas Roxette-It must have been love på radion, mmmm Sverige!

Tack och hej leverpastej!

Hemma i Sverige i några dagar...

Jag, Therese och Baloo har varit hemma i Sverige några dagar och hälsat på. Vi åkte i torsdagskväll och jag kom idag med färjan då jag samtidigt tog hit bilen, Therese och Baloo kommer ikväll. Hemma i Sverige var allt bra, jag var på ishockey och.såg SSK vinna över Luleå med 4-3.

I söndags kom en irländsk kollega till Sverige, Conor, för att köpa bil. Så hela söndagen gick till att titta på bilar, han bestämde sig för en Volvo S40, jättefin. Så han och jag tog tillsammans färjan till Riga igår och kom till ett mycket dimmigt Riga idag. Imorgon ska jag vara säkerhetspilot då en ny styrman som ska flyga, vi får se hur det går;)


Dimmigt och väldigt kallt...

En nöjd bilägare:)

Inte bara pilot...

...utan filmstjärna är jag nu också. Igår flög jag till London och då hade vi ett filmteam med oss från ett företag som gör flygfilmer från alla världens flygbolag. Jag har själv en av deras filmer så det var roligt att jag nu också kommer att vara medi en av deras filmer. Det kommer bli en tre timmar lång film från airBaltic's flygningar. Filmen kommer att visa hur det går till ombord, både arbetet i cockpit och kabinen. Det som var tråkigt var att jag bjöd på årets sämsta landning, som tur var det mörkt så det kommer kanske inte att synas så väl ;) Filmen kommer att finnas till försäljning om ca 3 månader, vem vet, det kanske blir årets julklapp:) Hur som helst ska det bli kul att se sig själv på film. Nu väntar jag på nästa filmerbjudande, hollywood nästa eller?!

I natt ska jag flyga till Baku och i morgon ska vi hem till Sverige, jag ska hämta bilen och tar färjan över till Riga på måndag.

Kom alltid ihåg kära kollegor, flyg lågt och snabbt!

RSS 2.0