Vietnam blev till Bangkok och slutade i Malaysia...

Wow, mycket har hant under var resa som skulle sluta i Vietnam. Pa mandegen nar vi lamnade Sverige var det snostorm. Planet blev sa forsenat sa vi missade flighten till Vietnam. Da se de pa Lufthansa att vi skulle ta planet dagen efter som gick till Bangkok och sen hitta nat billigt flyg till Vietnam darifran. Bra tankte vi sa det gjorde vi. Bara att under vagen til Bangkok stangde flygplatsen sa vi slutade i Kuala Lampur istallet. Dar bodde vi pa lyxhotell i tva natter betalat av Lufthansa, till slut orakde vi inte vanta pa att flygplatserna skulle oppna i Bangkok sa nu reser vi i Malaysia istallet. Vi ar pa en o som heter Langkawi och ligger i norra Malaysia. Har ar det skont, med 30-35 grader i luften och 25-27 grader i vattnet. Vi har hyrt en moppe, men man far se upp for alla losspringande apor. Vi skulle ta kort pa en, men han blev arg och sprang mot oss skrikande, sa upp pa moppen och ivag.

Nu ska det bara losa sig att komma hem. Vi har ju biljetter som ar fran Vietnam men vi vill ju aka fran Kuala Lumpur, jag hoppas att det kommer att losa sig pa nagot satt.

Nu skriver jag inte mer eftersom jag saknar de tre sista bokstaverna i alfabetet och ska ga ner pa stranden och ta mig ett dopp med Therese istallet.

Ha det bra hemma i kylan, jag ska forsoka agna en tanke at er, kanske!

4:e gången ska det väl funka?

Som ni vet flyttade vi från Skolas till den nya lägenheten som vi älskaDE på valdemara iela (iela=gata). Men när vi skulle betala hyran för nästa månad fick vi ett sms om att vi måste lämna lägenheten 11 december. Vi har hittat en annons på internet att lägenheten var för uthyrning igen. Denna annons hade lagts upp 10 dagar efter det att vi hade flyttat in! Under fyra veckor har vi försökt fått tag på honom utan att lyckas, han är fortfarande inte klar med arbetet i lägenheten.

Så i panik började vi leta ny lägenhet med hjälp av samma mäklare som fann denna åt oss. Hon fick för denna lägenhet ett mäklararvode på 6000:-, så hon kände väl skuld till oss. Nu har vi i alla fall hittat en ny, den är inte lika stor som den vi har nu, men den ligger bättre, nyrenoverad och var jättefin, det är en bra planerad etta på 59 kvadrat. Ligger som sagt jättebra, närheten (en minut, jag tog tid idag) av där vi bodde på Skolas iela med Douglas. Detta är den fjärde lägenheten jag bor i Riga, jag hoppas också att det är den sista!

Så flytt nästa söndag, hämta visum på måndag och åka till Vietnam på semester på tisdag, det är vi värda!

Höstdag i Riga

En underbar höstdag att vakna upp till denna söndag. Solen skiner (ibland tvivlar jag på om solen finns i Riga, det är alltid mulet), luften är så där höstkall och fräsh att andas in. Efter frukost tog jag, Therese och Baloo en långpromenad, hur skönt som helst. Idag har jag varit stand by fram till klockan 14.00 men det var ingen som ringde så det blev en fjärde dag ledigt. Nu ska vi gå och träna, skönt med ännu en promenad denna dag.

Jag har fått min första semestervecka bekräftad nu, så det verkar som att jag och Therese åker till Vietnamn måndagen den 24 november. Någon som har varit där och kan ge tips?

I morgon flyger jag till Bryssel och Köpenhamn, skönt med en rivstart när man har varit ledig så mycket.


RSS 2.0